Jag kommer sluta på mama

Övrigt / Permalink / 64
Igår fick jag reda på att jag tyvärr inte kommer få fortsätta blogga på mama. Min profil rimmar inte med deras vision av varumärket framåt. SUPERTRIST såklart. Jag har verkligen älskat att skriva den här bloggen. Framför allt alla er som läser – som ger både mig och varandra så oerhört mycket kärlek, pepp och stöd. Tillsammans har vi kavlat upp ärmarna och startat singelmorsagrupper. Vi har stött, blött och nött frågor som är viktiga för familjer "utanför normen" på olika sätt både i kommentarsfältet på den här bloggen och i andra kanaler. Jag är så jävla stolt över oss. ❤️ Eftersom jag såpass nyss fått det här beskedet så vet jag inte riktigt hur jag ska ta bloggen vidare. Men något bra ska jag nog kunna hitta på. Jag kommer ha kvar bloggen här i två månader till och skriver som vanligt, medan jag funderar på framtiden. Tack mama för den här tiden.
#1 - - Petra:

Vad tråkigt! Jag läser alltid för att du skriver så bra och roligt, även om jag varken är singelmamma eller bonusmamma. Ser fram emot att höra var du fortsätter skriva.

#2 - - Julia:

Men, alltså förlåt, vad är det som inte passar? Av alla deras bloggare så är ju du den allra bästa! Ärlig och intressant, med mammaperspektiv men också med massa normkritiska inputs. Hoppas att någon annan superstor plattform fattar detta och fångar upp dig. Mama kommer få ångra sig tror jag 💛💛💛

#3 - - Maria:

Tråkigt för mama att tappa dig. De behöver en sådan som dig som skriver med humor och glädje. Lycka till i fortsättningen med din blogg.😗

#4 - - Pernilla:

Det var tråkigt att höra. Hoppas verkligen att du fortsätter att blogga!

#5 - - Erika:

Fast jag fattar inte. Varför släpper de bloggare som du och Kitty? Känns som om de som får gå alltid är just dem jag läser :( Skulle börja bojkotta mama om det inte var för Knivlisa och Cissi!

#6 - - Sophie:

Ursäkta men vafan? Kan ju inte låta bli att dra paralleller till att du precis gått ut med att du är tillsammans med en tjej - fräscht. Mama begick just ett stort misstag.

#7 - - Jonna:

Men nej!!! Hur tänker de nu?
Älskar din blogg och hoppas du fortsätter blogga någon annanstans

#8 - - Sofie:

Näääääj! 😣

Är inte redo för en separation till. Du som är en sån fin förebild och en inspiration för att man klarar av den här jäkla resan.

Tycker det är synd att måla anser att din blogg inte går hand i hand med deras filosofi.

Jag hoppas du fortsätter med bloggen på någon portal som inte bara vill ha rosa skimmer!

#9 - - Sara:

Vad trist! Hoppas du fortsätter på annan plattform. En kan ju inte låta bli att undra vad det är som inte passar in?

#10 - - stella:

men NEEEEEEEJJJJJJJ!!!! varför inte? för att du inte är singel längre? oavsett anledning så tycker jag det är skittrist för din blogg är så jäkla bra!! hoppas verkligen att du fortsätter någon annanstans <3 <3 <3 <3

#11 - - H:

Ursäkta, men VAD är deras framtida profil då? Mammor som visa outfits och perfekta hem? Mammor som bara skriver om roliga saker de själv eller deras barn har sagt? Du är rolig, ärlig, intelligent och intressant, Hannah. Du skriver tankvärd och fint. Tack Mama att ni har iallafall inte sparkat Elaine, för först Kitty och nu Hannah?
Inte jättemånga med substans kvar tyvärr.(jag fattar att det betyder inte att de inte lever ett liv utan djup eller substans, utan jag pratar om hur de bloggar). Men det kanske är det Mama menar med framtidsprofil. Substans är kanske inte modernt. Trist. Gör om och gör rätt Mama.

#12 - - H:

Precis det jag tänkte också.

#13 - - Magdalena B:

Åh, så jättetråkigt. Håller också med andra i kommentarsfältet att vore inte du, Cissi och ngn mer här, så skulle jag inte läsa mamas bloggare.
Hoppas du kan hitta någon annanstans att blogga och att vi får följa med dig dit.

#14 - - Maja:

Jättetråkigt! Helt klart bästa bloggen på mama. Klok och rolig. Lycka till i framtiden, själv lägger jag ned mitt mamaläsande nu, de har ännu en gång visat att de mest är intresserade av konsumtion och ytligheter, otroligt tjatigt och långtråkigt.

#15 - - H:

Nä, vad tråkigt att läsa. Förstår inte varför din profil - som är unik bland de bloggare som de har idag - inte skulle passa in. Först Kitty, och nu du :-( Men önskar dig all lycka - har varit ett nöje att få läsa om dig, din son och din brokiga bonusfamilj. Kul att du träffat någon förresten :-)

#16 - - Malin:

Gud vad tråkigt. Var så kul att läsa dina inlägg. Men som Kitty som inte fick vara kvar fast hon var öppenhjärtig och ärlig. Lollo Bratt har inte skrivit ett inlägg sen juni men hon är kvar undrar varför? ?? Hon borde ju ryka direkt!

#17 - - Malin:

Gud vad tråkigt. Du och Kitty var bäst. Lollo Bratt kanske borde rannsaka sig själv inget inlägg sen juni. Men får vara kvar. Mama suger mer och mer.

#18 - - KAJSA:

Dessutom kan man inte kommentera Lollo Bratts inlägg. Kanske en chefsredaktörs självklarhet.

#19 - - Lisa:

Ja varför ska de bästa gå? Tycker inte ens att Knivlisa är bra skriver bara dialoger med barnen ingen substans. Tråkig om Kitty och singelmorsan får gå ...

#20 - - Erika:

Trist! Men jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga. Din blogg är en av mina absoluta favoriter och jag vill gärna fortsätta att följa dig,Frank,Anna och hela härliga,röriga familjen. ;) Kram /Erika

#21 - - Jenny:

Nej vad trist! Det enda jag önskade var fler inlägg...!
Hoppas du hittar ngn bra och långsiktig portal att blogga vidare på

#22 - - Anna:

Håller helt med!! Så många bloggare och så lite substans. Jag hoppas att du fortsätt att blogga. Vi är många som läser och uppskattar er!

#23 - - Anna:

Hon bloggar dessutom ingenting? Typ ett glättigt inlägg på flera månader?

#24 - - Anna:

På riktigt Mama?! Så jäkla opassande och så osmart! Vill på riktigt bojkotta hela Mama pga detta dåliga beslut.

#25 - - Line:

Åh så värdelöst!
Är skönt att läsa om någon som har ett annorlunda familje/vänskapsnät.

#26 - - Malin:

Exakt! Hur tänker de?!!! Hannahs blogg är öppen, varm, i linje med mamas lansering om singel föräldrar. Förstår bara inte? Nu följer jag Elaine men väntar bara på att hon flyttar (det vore smart att lämna det sjunkande skeppet.) Och Lollos blogg är som ett skämt när den aldrig uppdateras.

#27 - - Ida:

Neeeeejeeeeee whatafuck mama!?!?!?

#28 - - Amanda:

Exakt! Känns nonchalant.
Trist beslut av dem Hannah, gillar din blogg.

#29 - - E:

Pinsamt Mama!
Hoppas du fortsätter blogga <3

#30 - - Moa:

Så himla trist!!! Och tydligare än någonsin att mama-familjen handlar mer om konsumtion och kommers än om att alla ska få va med och hitta innehåll som passar dom.

Du och Kitty mfl borde starta ny föräldra-portal!! Fortsätt blogga

#31 - - Michaela:

Ber om ursäkt i förväg för dålig ton MEN VA I HELV mama..!
Sitt ner i er lilla homofob-båt!
"Hej, här är min nya tjej!" Klipp till en vecka senare och Hannahs "profil rimmar inte med deras vision".
P-I-N-S-A-M-T.

#32 - - e:

Vad trist! Jag gillar din blogg massor!

#33 - - Linda:

Näääää! Usch så uselt av Mama.
Sunkigt.
Bakåtsträvande.
Omodernt.
Tråkigt.

Gör om och gör rätt Mama!!

Hoppas du hittar en lösning där du kan blogga vidare och fortsätta blomma <3
Kärlek till dig och de dina <3
Linda - som vill kunna relatera till bloggarna jag läser alltså vill jag att de reflekterar alla livets nyanser...

#34 - - Cecilia:

Hoppas du får möjlighet att blogga någon annanstans. Jag gillar verkligen din blogg!

#35 - - Hannah Almerud:

Tack otroliga ni, för allt stöd! Vilken kärleksbomb. ❤️ Jag känner mig så stärkt av er! Vill samtidigt be er att hålla god ton mot de andra bloggarna på sajten, som är mina vänner och kollegor.

Tack igen. Jag ska verkligen ta mig en funderare på hur bloggen kan få liv på annat sätt, någon annanstans. KRAM!

#36 - - Fia:

Väldigt konstigt... kanske Mama kan utveckla beslutet?? Som det tolkas nu så fick du gå pga dina livsval, däribland val av partner vilket känns OTROLIGT bakåtsträvande och långt ifrån tiden vi lever i. Nä, skärpning Mama! För snart står ni med bloggare som håller sig till samma ämnen, vilket gör er ointressanta och fyrkantiga. Varför inte sträva åt en mer intressantare mix på bloggar samt släng upp Hannah på omslaget och intervjua henne kring hennes liv och intressanta familj, vilket många kan ta inspo ifrån (förutsatt att Hannah vill såklart)?Ni tappade flera stjärnor i min bok med detta, hittills, ologiska beslut. Tumme ner. Men, läser gärna er förklaring om det är så att jag (och alla andra 35 som kommenterat) missuppfattat.

#37 - - Fia:

Du, Cissi, Annika och Kitty mfl borde starta en egen bloggportal där ni har profiler som står ut, skriver om sådant ingen annan tex här på Mama skriver om och inte bara skriver om OOTD och insta-inspo (vilket kan vara avkopplande läsning det med ;) ). Bara en tanke... :)

#38 - - Cilla:

Så trist! Du är den som är roligast att följa, så ointressant med allt ytligt. Du levererar annat! All kärlek och jag kommer följa dig vidare😘

#39 - - Sofia:

Nej, fy vad tråkigt!! Jag gillar verkligen din blogg. Hoppas att du kommer att blogga vidare någon annanstans.

#40 - - Malin:

Mäh! Varför håller Mama på så här hela tiden? De frågar ju aldrig oss läsare vad vi tycker.
De ska vara glada att ha fått ha dig. Hoppas du snabbt hittar en plattform som passar dig bättre och som har vett att uppskatta en rolig och ärlig blogg som vågar vara mer än yta. Heja Team Frallan!

#41 - - Vanessa:

Åhh, vad trist! Jag tycker du ska göra en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen! Svårt att inte dra koppling till att det har att-göra med att du har en flickvän. Vi läsare borde maila mama och fråga hur dettakommer sig! Hardu nån mailadress? Skriv det som ett inlägg så många ser! Givetvis med god ton, men om många mailar o vill ha dig kvar?! Kram till en riktigt brabloggare!

#42 - - Martina:

Nä fy va trist! Håller med om anmälan till DO! Kan ju knappast skylla på för lite uppdatering då flera andra bloggar håller mkt sämre frekvens..

#43 - - Pernilla:

Väldigt märkligt att både du och Kitty får sluta när ni är de mest intressanta? Typ "vanliga" med inte så himla flådig livstil? När en viss annan bloggare haft samma inlägg sen innan sommaren typ? Starta en ny plattform med Kitty, Annika och Cissi👊🏻

#44 - - Karin Gbg:

Snälla, snälla, snälla sluta inte blogga. Dina texter är viktiga för mig och många andra! Kram!!

#45 - - Karin:

Tråkigt! Din blogg är en av få jag läser på mama!

#46 - - A-L:

Åh vad tråkigt att höra. Jag tycker du är en av de bra bloggarna här på Mama som skriver på riktigt om livet. De här bloggarna där man skriver om pressevent, lyxiga tillställningar man får gå på som influencer, renoveringar och sk "exklusiva samarbeten" som bara är reklam och yta är så själsdödande. Det är visst roligt att läsa om mode, glasögon etc men det måste göras med själ för att skapa läsvärde. (Cecilia Blankens är bra på att balansera det där t ex om nu Mama vill ha exempel på någon som gör detta med finess till skillnad från en del andra.) Men lycka till framöver och blogga tycker jag absolut att du ska fortsätta med.

#47 - - lollobratt:

Hej, vi ser kontinuerligt över våra bloggare på mama.nu och har en pågående intern diskussion om hur vårt bloggutbud har den bästa mixen gentemot såväl läsare som våra annonsörer. Att vi sa upp kontraktet med Dreamteam-Hannah, vilket vi gör med bloggare med jämna mellanrum, är givetvis inget beslut vi fattat på en vecka utan vi har haft diskussioner kring detta under en längre tid.

Det här är ingen reflektion över bloggens innehåll eller kvalitet – eller Hannahs sexuella läggning (kom igen?!), utan är rent affärsmässigt. Hannah har bloggat på mama i ett år, och även om hon har levererat riktigt bra innehåll och fått en trogen läsarskara har bloggen inte hunnit växa på det här året och är därmed tyvärr för liten för varumärket mama. /Louise Bratt, chefredaktör mama

#48 - - lollobratt:

Hej, vi ser kontinuerligt över våra bloggare på mama.nu och har en pågående intern diskussion om hur vårt bloggutbud har den bästa mixen gentemot såväl läsare som våra annonsörer. Att vi sa upp kontraktet med Dreamteam-Hannah, vilket vi gör med bloggare med jämna mellanrum, är givetvis inget beslut vi fattat på en vecka utan vi har haft diskussioner kring detta under en längre tid.

Det här är ingen reflektion över bloggens innehåll eller kvalitet – eller Hannahs sexuella läggning (kom igen?!), utan är rent affärsmässigt. Hannah har bloggat på mama i ett år, och även om hon har levererat riktigt bra innehåll och fått en trogen läsarskara har bloggen inte hunnit växa på det här året och är därmed tyvärr för liten för varumärket mama. /Louise Bratt, chefredaktör mama

#49 - - lollobratt:

Hej, vi ser kontinuerligt över våra bloggare på mama.nu och har en pågående intern diskussion om hur vårt bloggutbud har den bästa mixen gentemot såväl läsare som våra annonsörer. Att vi sa upp kontraktet med Dreamteam-Hannah, vilket vi gör med bloggare med jämna mellanrum, är givetvis inget beslut vi fattat på en vecka utan vi har haft diskussioner kring detta under en längre tid.

Det här är ingen reflektion över bloggens innehåll eller kvalitet – eller Hannahs sexuella läggning (kom igen?!), utan är rent affärsmässigt. Hannah har bloggat på mama i ett år, och även om hon har levererat riktigt bra innehåll och fått en trogen läsarskara har bloggen inte hunnit växa på det här året och är därmed tyvärr för liten för varumärket mama. /Louise Bratt, chefredaktör mama

#50 - - lollobratt:

Hej, vi ser kontinuerligt över våra bloggare på mama.nu och har en pågående intern diskussion om hur vårt bloggutbud har den bästa mixen gentemot såväl läsare som våra annonsörer. Att vi sa upp kontraktet med Dreamteam-Hannah, vilket vi gör med bloggare med jämna mellanrum, är givetvis inget beslut vi fattat på en vecka utan vi har haft diskussioner kring detta under en längre tid.

Det här är ingen reflektion över bloggens innehåll eller kvalitet – eller Hannahs sexuella läggning (kom igen?!), utan är rent affärsmässigt. Hannah har bloggat på mama i ett år, och även om hon har levererat riktigt bra innehåll och fått en trogen läsarskara har bloggen inte hunnit växa på det här året och är därmed tyvärr för liten för varumärket mama. /Louise Bratt, chefredaktör mama

#51 - - lollobratt:

Hej, vi ser kontinuerligt över våra bloggare på mama.nu och har en pågående intern diskussion om hur vårt bloggutbud har den bästa mixen gentemot såväl läsare som våra annonsörer. Att vi sa upp kontraktet med Dreamteam-Hannah, vilket vi gör med bloggare med jämna mellanrum, är givetvis inget beslut vi fattat på en vecka utan vi har haft diskussioner kring detta under en längre tid.

Det här är ingen reflektion över bloggens innehåll eller kvalitet – eller Hannahs sexuella läggning (kom igen?!), utan är rent affärsmässigt. Hannah har bloggat på mama i ett år, och även om hon har levererat riktigt bra innehåll och fått en trogen läsarskara har bloggen inte hunnit växa på det här året och är därmed tyvärr för liten för varumärket mama. /Louise Bratt, chefredaktör mama

#52 - - lollobratt:

Hej, vi ser kontinuerligt över våra bloggare på mama.nu och har en pågående intern diskussion om hur vårt bloggutbud har den bästa mixen gentemot såväl läsare som våra annonsörer. Att vi sa upp kontraktet med Dreamteam-Hannah, vilket vi gör med bloggare med jämna mellanrum, är givetvis inget beslut vi fattat på en vecka utan vi har haft diskussioner kring detta under en längre tid.

Det här är ingen reflektion över bloggens innehåll eller kvalitet – eller Hannahs sexuella läggning som det påstås i flera inlägg här i kommentarsfältet (kom igen?!), utan är rent affärsmässigt. Hannah har bloggat på mama i ett år, och även om hon har levererat riktigt bra innehåll och fått en trogen läsarskara har bloggen inte hunnit växa på det här året och är därmed tyvärr för liten för varumärket mama. /Louise Bratt, chefredaktör mama

#53 - - lollobratt:

Hej, vi ser kontinuerligt över våra bloggare på mama.nu och har en pågående intern diskussion om hur vårt bloggutbud har den bästa mixen gentemot såväl läsare som våra annonsörer. Att vi sa upp kontraktet med Dreamteam-Hannah, vilket vi gör med bloggare med jämna mellanrum, är givetvis inget beslut vi fattat på en vecka utan vi har haft diskussioner kring detta under en längre tid.

Det här är ingen reflektion över bloggens innehåll eller kvalitet – eller Hannahs sexuella läggning som det påstås i flera inlägg här i kommentarsfältet (kom igen?!), utan är rent affärsmässigt. Hannah har bloggat på mama i ett år, och även om hon har levererat riktigt bra innehåll och fått en trogen läsarskara har bloggen inte hunnit växa på det här året och är därmed tyvärr för liten för varumärket mama. /Louise Bratt, chefredaktör mama

#54 - - Vanessa:

Hej och tack för svar!

Tycker dock att parantesen "kom igen" var lite dryg och onödig. Om det hade varit uppenbart att det inte förhöll sig så hade vi läsare inte undrat om det var så mama resonerade? Hade räckt med ert förtydligande...

Sen är det väl upp till Hanna om hon håller med er. Känner hon sig diskriminerad har hon rätt att anmäla det och sen blir det väl upp till DO att välja att öppna ett ärende.

Som sagt, trevligt med ett förtydligande men onödigt att vara dryg mot era läsare. Får iaf mig att tappa suget på att fortsätta hänga här (efter Hannas uppsägningstid).

#55 - - Linda:

Word Vanessa 👊🏻 Så oerhört onödig kommentar av chefredaktören. Mama tappar även mig som läsare efter det här! Hoppas du hittar ett annat forum Hanna, jag hänger med dig isåfall 💪🏻❤️ Kärlek

#56 - - lollobratt:

Hej igen! För mig och resten av teamet på mama ÄR det uppenbart att det inte förhåller sig så som det på flera håll i kommentarsfältet insinueras, därav min kommentar. Inte meningen att låta dryg, snarare ett uttryck för att jag blir oerhört förvånad (och frustrerad, arg, ledsen) över hur folk kan tolka in och reagera på saker som för en själv är så uppenbart långt från sanningen. Men jag kan förstå att det kan uppstå spekulationer när man inte har fått hela bilden, hoppas iaf det är tydligare nu. Allt gott, /Louise

#57 - - lollobratt:

Hej! För mig och resten av teamet på mama är det uppenbart att det inte förhåller sig så som det på flera håll i kommentarsfältet insinueras, därav min kommentar. Inte meningen att låta dryg, snarare ett uttryck för att jag blir oerhört förvånad (och frustrerad, arg, ledsen) över hur folk kan tolka in och reagera på saker som för en själv är så uppenbart långt från sanningen. Men jag kan förstå att det kan uppstå spekulationer när man inte har fått hela bilden, hoppas iaf det är tydligare nu. Allt gott, /Louise

#58 - - Moa:

Lollo,

Det är sorgligt att läsa att ni gett upp på journalistik och god sed inom tidningsbranschen - dvs tydlig linje mellan annonsavdelning och redaktion. Som chefredaktör ser du säkert en poäng med ett varierat innehåll, som belyser olika typer av mamma-liv. Där är Hannahs blogg en viktigt byggsten. Men du låter annonsörerna bestämma. Pinsamt att se sådana kompromisser med yrkesetiken.

Mvh,
En journalist

#59 - - lollobratt:

Gett upp på journalistik och god sed i tidningsbranschen? Jag håller inte alls med. Om det är något vi på mama hela tiden jobbar med är det att belysa olika typer av mamma-liv, vi lyfter mammor som gör skillnad och driver frågor för att främja mammors (och barns) rättigheter. Vi skriver om en mängd ämnen som på olika sätt berör, underhåller, upplyser och engagerar mammor. Detta gör vi varje dag i alla våra kanaler: magasinet, sajten, sociala medier och event/föreläsningar. Det är ingen hemlighet att vi behöver läsare/följare för att kunna fortsätta driva mama - inga läsare = inga intäkter. Och när det kommer till bloggarna: inga läsare, inga annonsörer = inga intäkter. Visst vore det fantastiskt att kunna bedriva journalistisk verksamhet och vara helt oberoende av intäkter, men verkligheten funkar ju inte riktigt så. Bästa, /lollo

#60 - - Sophie:

Mama och Louise Bratt, istället för ett nedlåtande “kom igen?!” borde ni/vi/alla vara tacksamma för att Hannah har följare som är extra vaksamma för möjliga homofobiska handlingar. Att homofober finns är tyvärr inget ovanligt som ert “Kom igen?!” kan uppfattas som. (Så som jag uppfattar det är att ni menar att “hur kan ni ens vara så dumma att ni tror att vi är homofober?!”)

Så, även om det inte är så att att Hannahs sexuella läggning ligger bakom att hon inte längre matchar med varumärket Mama, så BÖR en vara vaksam för misstänkta homofobiska handlingar, och en BÖR säga till för att göra andra uppmärksamma på att homofobi existerar även 2017 (syftar inte enbart på denna situation nu).

Förstår att detta är en svettig situation för er, men i ett större perspektiv bör ni vara tacksamma för att folk faktiskt reagerar.

#61 - - lollobratt:

Hej Sophie! Det var inte meningen att låta nedlåtande, mitt "kom igen" var ett uttryck för att jag blir oerhört förvånad (och frustrerad, arg, ledsen) över hur folk kan tolka in och reagera på saker som för en själv är så långt från sanningen. Ja, jag är medveten om att homofobi existerar, och självklart är det bra att folk reagerar, men jag kommer självklart även själv att reagera när jag/mama blir anklagade med sådana insinuationer när det ligger så långt från både varumärket mamas och min personliga värdegrund som det bara går. Allt gott, /Louise

#62 - - Lollo:

Instämmer till 100 %!

#63 - - Hanna:

Men? Vilket djupt underligt beslut. Du har tonen och språket, skärpan och humorn? Det här sänker mama i mina ögon. Hakar på dig vart än du tar vägen!

#64 - - Erika:

Grattis Mama i ert fortsatta jobb att polera bort all intressant personlighet på bloggsidan, så trist :( Denna bloggen är ju i en sån otroligt spännande fas just nu, livsdefinierande dagar liksom och varje inlägg som lyser av livsglädje, så intressant och koolt att läsa och hänga med i, särskilt som jag själv lever ett annat liv (Intet ont om KnivLisa dock! enda orsaken att stödja Mama med ett endaste litet klick till)

Till top