"Älskling, meet my ex."

Relationer / Permalink / 6
Jag ska spela upp en scen ur mitt liv för att förtydliga vad vi pratar om här.

I söndags 12.45

Jag står i köket och lagar lunch. En "vuxenlunch" till mina lunchgäster och en mamma scan-lunch till kidsen. Gästerna kommer. Det är Franks storasysters mamma och hennes kille, som ska hämta henne och stanna kvar och äta och umgås. Kvällen innan har de varit på fest. Hos Franks pappas storasyster. Javisst. Alltså hos hennes ex storasyster, för att förtydliga här. Vi ska precis sätta oss när det ringer på dörren. Där står Franks pappa och hans tjej. De kommer från samma fest, givetvis. "HEJ kul att se er igen!" hörs från hallen och de går in och börjar hänga med kidsen, och lämnar över lite av storasysters grejer. Att allt det här sker tycker jag är SUPERBRA. Barnen ser att alla vuxna kan vara i samma lägenhet på 57 kvm utan att det är några konstigheter. Det småpratas och jag fick dessutom en av mina lampor sålda till Franks pappa. Det är ju en välmående familj som kan ses sådär. Jag är stolt över det. MEN. Det är inte helt lätt att presentera detta som ett "spännande upplägg för en söndagslunch" för en ny partner. Nu har jag sådan tur så att hon bara garvar och säger "vad hände seeeen?!". Men ändå. Förra veckan sade jag över middagen "Franks pappa vill träffa dig! Han frågade om vi vill komma dit på fika eller om han kanske ska komma till oss?" För mig mitt i soppan är det ju självklart. Klart de här personerna måste ses. Men samtidigt såg jag hur hon brast ut i ett leende kombinerat med ett höjt ögonbryn. "Jag har inte ens tänkt på det. Det är liksom första gången som jag får frågan om vi ska hem till exet på fika." Jag tror det bästa ändå är att vara helt transparent med röran med en gång. Det här går ju inte att gömma undan. Samtidigt vill jag vara tydlig med henne om att vi är teamet. Och att vi hittar vår plats i den här familjen tillsammans, och i hennes takt.
#1 - - alex:

Hannah, har ju uppenbarligen inte träffat dig IRL, men av din blogg att följa så verkar verkar du vara personen som är lyhörd för andras behov, kanske ibland på bekostnad av dina egna (?) Du ser och verkar så förälskad i din tjej, så underbart att NI har funnit har varandra. Räds inte av "storfamiljen" omkring dig och Frans. Det är ju tack vare den NI har funnit varandra;.) Allt gott!

#2 - - Sanne:

Grattis till att ha funnit kärlek!
Funderar dock lite på din sista mening att er plats i familjen ska vara på hennes villkor.
Jag tänker lite tvärtom har man barn och bra relation med barnets andra förälder och diverse bonusbarn och vuxna så får den nya partnern gilla läget helt enkelt.

#3 - - Hannah Almerud:

Ja där behöver jag förtydliga mig. Jag menar inte att det ska vara på hennes villkor på bekostnad av kiddo. Mer att hon får joina i sin egen takt. Jag vill inte ställa krav på henne att vara 100% delaktig i allt från början. Ser ingen poäng med att stressa med det. Jag och Frank klarar ju oss med vårt, och hon är välkommen att joina i den takt hon är redo för :)

#4 - - Hannah Almerud:

Och tack! 😅

#5 - - Mia:

Jag vill också träffa henne! Jag borde ingå minst lika mkt som vårt ex. ;)

#6 - - Sanne:

Ah okej du tänkte så och det är ju såklart vettigt.
Läste hennes gästinlägg och hon verkar väldigt fin.

Till top