Det tydligaste hösttecknet

Övrigt / Permalink / 2
Förra helgen var vi ute och plockade ekollon bland gulnade blad (väldigt instavänligt, men jag var så inne i letandet att jag glömde ta bilder). Det kan man tycka är bland de säkraste hösttecknen som finns? Men icke. Det är nämligen att jag ligger i min andra förkylning REDAN INNAN DET BLIVIT OKTOBER. Den här var dessutom riktigt illa, med feber och huvudvärken från helvetet. Jag fastnade i en diskussion med en kompis om det där med sjukdom härom dagen. Han är av "folk har sådan bacillskräck i onödan"-karaktär. "Get your shit together och gå till jobbet"-typen. Vi känner alla ett par sådana. Jag vet precis varför han säger så. För att han aldrig blir sjuk. Då är det lätt att häva ur sig "lite skit rensar magen" och gå vidare i livet. Men HAHA. För oss som inte har ett pansar så innebär lite skit i magen... soffläge i flera dagar. 😁 Well. Jag sträckkollar på en serie som var en av favoriterna för tio år sedan. Sådant man kan unna sig från sjukstugan. Hur många kommer ihåg henne? 😍👇

Bloggen framåt

Efterlysning / Permalink / 7
Åh. Jag funderar och vrider och vänder, kring det här med bloggen. Nu har jag en dryg månad kvar tills jag ska flytta ut. Jag tänker att OM jag ska blogga vidare så måste jag peppa igång mig själv och er med en riktig nystart. Det måste ju kännas kul! Nu har jag bloggat i 11 månader. Vi har pratat skilsmässa, singelliv, varannan vecka, "livspusslande", längtan, kiddomys, dejting, ex, bonusfamiljer, nykärhet och relationer. Vad vill ni ha mer av? Debatt? Vardagsliv? Igenkänning? Vad skulle vara nästa steg för er? Är det viktigt för er att jag satsar mer på Instagram också? Följer ni isf hellre BARA där? Eller vill ni läsa just i bloggform? Vilka bloggplattformar hänger ni på? Help me out! 😘 Massa beslut måste tas inom en snar framtid. Och jag vill så gärna ha med mig er, på vad det än blir. Och glöm inte att följa mig på Bloglovin', så vi hittar varandra även senare! (Sedan nya designen på mama – visst blev det fint?  🙂 – måste jag granska kommentarerna manuellt några dagar innan spamfiltret kommer igång. Så det kan ta en stund innan kommentaren dyker upp! Jag ska snabba mig.)

5 tråkiga saker vi föräldrar pratar om

Föräldraskap, Listor / Permalink / 0
Jag satt nyss i lunchrummet och pratade med en kollega som snart kommer att bli pappa. Jag: Det är ju en del som liksom tappar begreppet om vad som är intressant för omvärlden sådär första månaderna. Lovar att jag ska hjälpa dig ifall du fullkomligt tappar fotfästet. Han: Vad får man inte prata om då? Jag: Alltså barnets bajs är ju sen gammalt att man kanske inte ska prata om med folk som inte är i samma fas i föräldraskapet som en själv. Men vad folk tänker mindre på är VAGNEN. Jag har haft så jävla många ointressanta samtal om vagnar. Det är liksom SUPERINTRESSANT precis när man ska skaffa, men bara för de som är i samma fas. Obs obs obs. Han: Jag förstår. Vad köpte du för vagn? Jag: Åh, jag köpte en Brio! Sjukt smidig faktiskt. Jag tror den hette Smile. Jag har den inte längre förstås. Den tiden är ju förbi såatte... men vad har ni köpt för vagn? ÅH NEJ. Nu hamnade vi här!!! Han: Jag var ju ironisk liksom. Det var uppenbarligen inte du. 🤦‍♀️ Uppenbarligen kan jag inte följa mina egna regler. Men jag tänkte ändå bjussa på mina 5 värsta samtalsämnen som vi föräldrar liksom fastnar i i någon typ av evighetsloop. Alltså, inte bara nyblivna föräldrar. Det här gäller all of us.

1. Barnvagnar

Ja. Det har vi redan avhandlat. Uppenbarligen gäller det inte om JAG får chansen att prata vagnar. Men om någon annan gör det med mig: 😴😴😴

2. Barnens mardrömmar

Att analysera drömmar är väl allmänt känt att man inte gör med någon annan än möjligtvis sin partner? Men det verkar ha gått många föräldrar förbi att detta gäller även BARNENS drömmar.

3. Hur dåligt vi har sovit inatt

Den här faller jag själv i typ tre gånger i veckan. På riktigt alltså. Det kommer som en autosägning så fort det blir tyst lite för länge. "Jäklar. Jag har sovit SÅ dåligt inatt. Frank gjorde det här och det här". Ja, tröttheten är ett konstant tillstånd för en småbarnsförälder. Vi behöver inte påtala det – hela tiden.

4. Livspusslet

Det här gäller nog kanske mer folk med äldre barn än jag, så jag har inte ramlat i den fällan än. Men hur det skjutsas barn mellan olika aktiviteter är verkligen så snark för... ja precis alla som inte satt i bilen.

5. Kroppsvätskor

Alltså, vi föräldrar och vår fascination av avkommans kroppsvätskor. Vi. Måste. Sluta. Jag menar inte bara bajset nu. Hela januari till mars drar vi igång och diskuterar detaljer i barnens förkylningar som ingen vill veta. Ingen. Så, vad får man prata om egentligen?! Well. Jag älskar ju att prata förlossningar. Det hör nog hemma på andras äckellista. Men inte på mig. Jag har till och med kommit på mig själv med att dra min förlossningsberättelse på mingel med okända människor, både en och miljoner gånger. 😉 Så jag ger mig själv en brasklapp där.
Till top