Ska vi verkligen nöja oss vid lika löner? 😉

Allmänt / Permalink / 0
Idag var jag på Klara K-dagen, en seminariedag om feministiskt ledarskap. I dessa tider så blir det extra peppande med panelsamtal om jämställdhet. Idag pratades det mest om arbetsplatser. SÅ välbehövliga samtal. Per Granqvist var hård och talade klarspråk på ett sätt jag verkligen kan uppskatta. "Ut med skiten bara". Att vi är rädda för att ge konsekvenser till förövare på arbetsplatser. Att det lätt kan leda till förflyttningar, ofta till och med av de utsatta – istället för att bara göra sig av med det uppenbara problemet i gruppen. Den sexistiske mannen.
 
Sedan kom en av mina idoler upp på scenen. Agnes Wold. Sanningsägaren. Hon har uttalat sig i så många frågor som banat väg för kvinns på ett helt otroligt sätt, och lyckats peka på hur samhället liksom accepterat saker som är vetenskapligt motbevisade – för att behålla någon typ av patrirkal struktur. 
 
Idag påpekade hon kvinnors utbildningsnivå. Att det är helt bisarrt egentligen att vi snackar om att kvinnor vill ha statisktiskt lika bra betalt som män. När det i själva verket är så att kvinnor har varit mer välutbildade än män i flera decennium. Hade det varit åt andra hållet hade ju det defintivt hållits emot oss kvinnor som en "förklaring" till att vi tjänade mindre. Men nu när det är motsatta förhållanden är det smärtsamt tyst om den saken? Oerhört intressant. Och en frisk fläkt. 
 
 
Till top