"Inte alla män, men män överallt"

♀︎ / Permalink / 0
Som Carina Berg så träffsäkert beskrev det i Breaking News häromdagen. Kraften i #metoo fortsätter. Det är så mäktigt att se. Hela mitt Fb bubblar fortfarande av kvinns som stöttar varandra, stärker upp och framförallt – hjälper varandra att dra män som betett sig överjävligt i alla möjliga branscher och sammanhang ut i ljuset. 
 
Vi hade en trendspanare på jobbet härom veckan som frågade oss alla vad vi tror att vi kommer få se mer och mer av i sociala medier. Detta var innan #metoo, men mitt självklara svar på den frågan var "separatistiska grupper". För det har åtminstone för min del varit ett av huvudskälen för mig att gå in på Facebook senaste åren. Jag uppdaterar inte statusar eller lägger ut bilder längre. Jag scrollar knappt igenom flödet. Men jag längtar till mina grupper. Grupper skapade av kvinnor, för kvinnor (och ickebinära). Trygga rum. Kärleksfulla rum. Jag älskar att vara där. Allt från Växtgäris-grupper där jag kan posta mina tantiga bilder på begonior, till arga #metoo-grupper där jag kan få ventilera i en trygg miljö. 
 
För även om det "inte handlar om alla män", så är det män överallt som orsakat otryggheten som gör det nödvändigt att skapa de här forumen. Jag har rum för pepp, rum för skoj, rum för råd och rum för vrede. För överallt finns inte männen längre. Och där organiserar vi oss. Där avreagerar vi oss. Och där bara myser vi. Tack för gärisgrupperna, gäris.
 
(null)
 
Till top