Fira jul utan kiddo?

Föräldraskap, Skilsmässa / jul / Permalink / 0
Första julen utan Frank firade jag i Värmland med familjen. Det var jättefint, som alltid. Men jag kunde inte hantera faktumet att de andra barnen var där –– men inte Frank. Det gjorde helt enkelt för ont i hjärtat. Där och då bestämde jag mig för att för en tid framöver kommer jag bara fira varannan jul på det där ”traditionella sättet”. 
 
När jag var singel var jag helt inställd på att typ dra på ett silent retreat eller liknande under den här julen, som blir min andra jul utan Frank (men min tredje sedan skilsmässan). Det hade verkligen blivit en konstrast, och säkert smärtsamt även det på många sätt. Men också nyttigt!
 
Men nu vill jag ännu hellre hitta på något med Anna. Inte ett eget julfirande dock, utan bara ha en mysig julafton på annat sätt. Vi har varit inne på allt från att dra på någon stadssemester till att hyra en stuga med bastu och bara dricka folköl i bastun och prata hela kvällen. Vad det faktiskt blir jag vi fortfarande inte bestämt med det börjar dra ihop sig.
 
Vad jag däremot INTE tänker ställa in är hela december och upptakten till julen. Ju äldre jag blir desto mer adventspeppad blir jag. Och det är ju magiskt att ladda upp för en jul tillsammans med kiddo. Även om jag tyvärr inte får dela själva julafton med honom i år. 
 
Om du tillhör den del av mina läsare som också separerat med barn. Hur hanterar ni jular utan barnen? Eller fortsätter ni att fira ihop? 
 
 
Frank mitt i julbaket förra året 😂👆
Till top