Så tydligt att bara ett barn kan se det

Allmänt / Permalink / 1
 
På vägen hem från förskolan passerar jag och Frank ett bygge.
 
Frank: "Inte stopp!"
Jag: "Jooo. Det där är en stoppskylt. Ser du? Personen gör ett stopp med handen."
Frank: "Å med ett kryss på. Inte stopp."
 
Can't argue with that... 😉
 
Det är såå roligt att ha tillgång till en fyraårings hjärna där allt bara är så självklart. Han är smartare än sin morsa. Det är ett som är säkert. 

Släktkalas med bonusfamiljen

Allmänt / Permalink / 0
I söndags fyllde Frallan fyra. Det bjöds till släktkalas i fågelboet (ja, det är så Frank väljer att kalla vårt hem...). Självklart med Angry birds-tema. Hehe. 
 
Franks "blå fågel"-tårta 😄 
 
 
 
 
Släktkalas med den här familjen (de av oss som bor i Sthlm) innebär alltså Frank, jag, Anna, Franks pappa, syster och ena bror, Franks pappas tjej, Franks pappas bror och hans familj. Det är ett lite brokigt gäng som sitter där över en kopp kaffe om man ser på det rent krasst. Därför blir jag så jävla stolt över att det faktiskt lyckas vara rätt bra stämning, trots allt. Extra stor eloge går ju ut till Anna och Franks pappas tjej. Jag minns själv när jag kastades in i en bonusfamilj och insåg att "familjen" skulle behöva innefatta "exet". Och i vårt fall "exet innan det med". Det blir ju en inbakad märklig stämning. Men med åren har jag lärt mig att se det mer som ett socialt experiment. Och, det bästa av allt är att Frallan får omge sig av allihop samtidigt på sin födelsedag. Det kan vi fan vara stolta över. 

Ska vi verkligen nöja oss vid lika löner? 😉

Allmänt / Permalink / 0
Idag var jag på Klara K-dagen, en seminariedag om feministiskt ledarskap. I dessa tider så blir det extra peppande med panelsamtal om jämställdhet. Idag pratades det mest om arbetsplatser. SÅ välbehövliga samtal. Per Granqvist var hård och talade klarspråk på ett sätt jag verkligen kan uppskatta. "Ut med skiten bara". Att vi är rädda för att ge konsekvenser till förövare på arbetsplatser. Att det lätt kan leda till förflyttningar, ofta till och med av de utsatta – istället för att bara göra sig av med det uppenbara problemet i gruppen. Den sexistiske mannen.
 
Sedan kom en av mina idoler upp på scenen. Agnes Wold. Sanningsägaren. Hon har uttalat sig i så många frågor som banat väg för kvinns på ett helt otroligt sätt, och lyckats peka på hur samhället liksom accepterat saker som är vetenskapligt motbevisade – för att behålla någon typ av patrirkal struktur. 
 
Idag påpekade hon kvinnors utbildningsnivå. Att det är helt bisarrt egentligen att vi snackar om att kvinnor vill ha statisktiskt lika bra betalt som män. När det i själva verket är så att kvinnor har varit mer välutbildade än män i flera decennium. Hade det varit åt andra hållet hade ju det defintivt hållits emot oss kvinnor som en "förklaring" till att vi tjänade mindre. Men nu när det är motsatta förhållanden är det smärtsamt tyst om den saken? Oerhört intressant. Och en frisk fläkt. 
 
 
Till top