Så fixar du sommaren som singelförälder

Tips / Permalink / 1
Åh herrrrrrrrre vad stressigt det blev! Det blev något fel i receptionen på Sveriges Radio, så det registrerades aldrig att jag hade kommit. Så där satt jag och väntade i godan ro tills jag fick ÄLGA in i studion och knappt hann hälsa på alla på plats innan det drog igång. Wow. Men HÄR kan ni lyssna iaf! 😄 Det är en kortversion av intervjun ni hör där dock.

5 tips för en lyckad sommar som singel med kids

1. Sätt rimliga krav på dig själv Sååå mycket av vår stress kring sommaren handlar ju egentligen om våra egna förväntningar på vad en sommar ska innebära. Speciellt vi med små barn kan försöka sänka förväntningarna lite. Frank är hur nöjd som helst om vi går någonstans där han får tillgång till en plaskdamm, lite andra barn och en päronfestis. De storslagna semesterplanerna kan kanske för några år behöva bantas ner till... 2. ...gör små (men magiska) dagsutflykter Istället för en långresa till tropiska breddgrader så kan vi istället passa på att maxa sommaren med mindre äventyr. Kolla upp vilka 4h-gårdar och annat som finns i närområdet. Bokar man resor i tid behöver tåget inte alls bli dyrt om man vill ta en lite längre tur någonstans. 3. Gå ihop med kompisar som har barn Känner du fler singelföräldrar? Eller har du kompisar som hänger ihop men som ändå kan tänka sig att släppa in fler i sina semesterplaner? Våga bjud in er själva! Det blir kul! 4. Var husvakt! Vi är ju många singelföräldrar som bor i små lägenheter. Det kan bli lite trist på sommaren. Men känner du någon som har ett hus som står tomt någon vecka? Erbjud dig att vattna blommor, ta in post och rå om huset i utbyte mot... ja att ni får bo där. 😉 Frank älskar att hänga i min syrras hus i Göteborg någon vecka på sommaren – och jag får passa på att träffa kompisar där. 5. Planera med exet i tid Här lever jag inte som jag lär... Jag och Franks pappa har veeeerkligen inte styrt upp den här sommaren. Han hade till och med missat att jag och Frank åker till Spanien nästa vecka. Men kanske är ni bättre än oss på planering? Då kommer det underlätta livet! 😄

BONUS:

Kolla in Makalösa föräldrar Jag har själv inte gått med än. Men jag tycker deras idé är fantastisk! För 200 spänn får man tillgång till massor av aktiviteter för kidsen. Vissa aktiviteter kostar – men ofta med bra gruppriser. Föreningar som dessa brukar dessutom ordna sommarläger som föräldrarna får följa med på! YES! För det sista vi som har barnen på deltid i vardagen vill är ju att skicka iväg ungarna på sommaren utan att själva få vara med! [caption id="attachment_1218" align="alignnone" width="2333"] Eftersom jag KASTADES in i studion hann jag inte ta någon bild. De tog en bild som de aldrig publicerade såatttttteeee... ni får en helt vanlig medioker selfie istället. 😬[/caption]

Återigen bör"mom of the year"-utmärkelsen riktas åt mitt håll

Dreamteam / Permalink / 0
Jag ÄLSKAR tvättstugor i lägenhetshus! Kanske för att jag inte hade någon varken i min förra lägenhet eller i någon av lägenheterna vi bodde i i Falun. Under alla dessa år av "leva med tvättställning som en konstant installation i hemmet" har jag romantiserat bilden av att kunna ta med sig hela jäkla tvättkorgen ned. Tvätta ALLT. Torka ALLT. Vika ALLT. Så idag var jag en riktigt präktig mamma tyckte jag. Vi gick ned i tvättstugan och liksom stannade kvar där medan maskinerna gick.  Vi tvättade. Torkade. Vek. Lekte kurragömma. Rullade med den där rullvagnen fram och tillbaka. Pysslade. Jagade varann. Det blev liksom en helkväll. Inte en av de sämsta heller för den delen. Sedan började vi bära upp ("vi" innebär alltså jag medan Frank går bredvid och säger "å hej å hå" medan han bär typ en strumpa) de ungefär 15 ton med kläder vi hade lyckats få rent. carrying-bags Sista vändan för att hämta grejer så fick Frank bara hoppa i sina gummistövlar och springa ut i t-shirt. Han hann liksom dra och jag tänkte att det gör ju inget. Själv tog jag jacka. 😎 Det kändes ju lite... felprioriterat när vi kom tillbaka hem och jag insåg att porten hunnit låsa sig. Och vi stod där utan nyckel – med fler och fler strumpor och örngott som rasade från mitt perfekta grepp ned i vattenpölarna medan Frank började dra i resten för att hålla sig varm. Förlåt alla grannar för att jag googlade upp er och hetsringde er allihop. (Vi är inne i värmen nu. 😅)

❤️ Värmland

Övrigt / Permalink / 1
Gud vad jag förstår människor som "återvänder hem" när de får barn. Hade jag inte varit separerad och därmed lite låst till samma stad som Frallans far hade jag faktiskt övervägt det jag också. Frank älskar liksom Värmland. Nära skogen, och med världens mysigaste trädgård vid mormor och morfars hus.   Jag älskar också Värmland. Som typ att sånt här händer, helt okommenterat:   Det är inte bara Värmland jag ofta drömmer till. Kanske ännu mer drömmer jag tillbaka till Göteborg. Där bodde jag typ kortast tid av alla de svenska städer jag flyttat runt i och ändå är det där jag liksom fortfarande vill kalla hemma. Där bor syskonen och deras kids. Där bor Sara, min allra närmaste. Men asch. Stockholm är min stad också. Mer och mer för varje dag. Vi hade bara en lite längre startsträcka, jag och huvudstaden. För en värmlännings hjärta är nog alltid innerst inne nära skogen. 
Till top