5 anledningar till att jag längtar tillbaka till jobbet

Föräldraskap, Listor / Permalink / 0
Jag har haft det TOPPEN den här semestern. Och jag skulle ju kunna sitta här och deppa ihop nu över att den är över och att jag nu måste tillbaka till jobbet. Men ÅH NÄ, det tänker jag inte. För det finns ju faktiskt några saker med jobbstarten som ska bli SÅ. JÄVLA. SKÖNT.

1. Ingen kommer prata med mig när jag kissar

Inte Frank. Inte någon annan familjemedlem heller. INGEN. Jag kommer att få kissa helt själv.

2. Jag kan få äta min glass

Hur kan barn envisas med att alltid välja isglassar som SMÄLTER tre gånger snabbare än de äts? Alla förlorar på det. Mest jag då, som får torka upp Franks smältande glass medan min smälter pga hans smält. Ja ni fattar. Jag vill äta glassen jag köper helt enkelt. Inte torka den.

3. Jag kommer att ha samtal som inte handlar om Bockarna Bruse

För er som hängt med i bloggen från starten vet ju om Franks besatthet av Bockarna Bruse. Och nej, det har inte gått över. Det är visst inte en fas – det är en livsstil.

4. Jag kommer inte behöva förhålla mig till den totalt instabila väderprognosen

Hade jag varit hemma med Frallan nu hade det här bergis varit jag, idag: giphy (11)

Och sist men inte minst, 5: Jag kommer få sitta ned

Alltså, länge. Typ hur länge som helst. Längre än jag fått sitta på FLERA VECKOR. Semester från semestern börjar NU!

Grejer på olika ställen

Övrigt / Permalink / 1
Jag såg idag att det diskuteras i en av singelmorsor-grupperna på Facebook (gå med om du missat!) hur folk gör med alla barnens saker i varannan vecka-livet. Såsom ytterkläder, kläder, leksaker, cyklar m.m. Då slog det mig att jag tror faktiskt aldrig att jag bloggat om det! Helt sjukt med tanke på hur stor del av varannan vecka-livet det är. ALDRIG är grejerna där de ska vara liksom. Med det menar jag inte att anklaga Franks andra förälder för detta (eh jo, han är ju såklart också skyldig iofs) utan mer belysa själva dilemmat. Vi försöker nämligen dela på ytterkläderna och vissa favoritleksaker. Vanlig "basgarderob" kör vi dubbelt av. Det blir också bra rent praktiskt eftersom vi har ganska olika smak – och Frank själv har ännu inte börjat bry sig speciellt. Så han har en stil hos mig och en annan stil hos sin pappa. Haha. Men jackor, regnkläder och skor släpas fram och tillbaka. Oftast. Men som nu inför att Frank skulle vara hos mig i två veckor så glömdes till exempel hans vindjacka. Det är alltid något som blir kvar på andra stället. Samtidigt blir det ju helt orimligt att köpa dubbelt av allt – åtminstone för oss. Hur gör ni? Har ni en ryggsäck som pendlar mellan hemmen eller kör ni dubbel uppsättning?

Nästan som nyår

Övrigt / Permalink / 0
Laddaren är tillbaka, ordningen återställd. 😁 Dessutom är snart min semester över på måndag – så nu ska det bli lite mer vardagsrutin på bloggandet igen. Jag kom precis hem från några dagars västkusthäng hos min brorsa och hans familj. Åkte tåg TYP hela dagen. Jag älskar att åka tåg. Då kan jag dagdrömma loss helt ohämmat. När jag var liten sade många till mig att jag dagdrömde "för mycket". Svävade iväg och var kanske hellre i drömmen än i nuet ibland. Det har väl blivit lite mindre av det med åldern, men på tågresor tillåter jag mig. Tittar på landskap som svishar förbi och tänker på livet framåt. Just inför hösten gillar jag det extra mycket. Som att ett nytt läsår ska börja – och samma "oskrivna blad"-känsla infinner sig som precis efter nyår. Jag känner mig riktigt lugn i själen just nu. Färdigsemestrad. Fått massor av tid med Frank. Och fått möjlighet att träffa många av vännerna och familjemedlemmarna som jag inte kunnat se på ett tag. Dessutom har jag kvar den där crushiga varma känslan. Jag tror på den här hösten. ♥︎ [caption id="attachment_1377" align="aligncenter" width="3021"]Frank har ärvt sin mammas tågdrömmeri. Frank har ärvt sin mammas tågdrömmeri.[/caption]
Till top