Singelmamma-kollektivđŸ’Ș

Dagdrömmar, FörÀldraskap / Permalink / 12
I mitt förra inlĂ€gg avslutade jag med förslaget att starta mammakollektiv. Och det Ă€r en dröm jag gĂ„tt och tĂ€nkt pĂ„ sedan jag blev singel. MĂ„ste dĂ€rför brodera ut det lite mer i ett eget inlĂ€gg. TÄNK vad grymt det vore att skaffa ett hus med typ 3-4 singelmammor till. Inreda ett kĂ€llarplan med tv-spelsrum, lekrum, mysrum till kidsen och sedan ha mer boplan ovanpĂ„ med rum till alla. Dessutom en trĂ€dgĂ„rd! NĂ„got fĂ„ singelmammor kanske har tillgĂ„ng till, Ă„tminstone i storstĂ€derna. Sedan kan man hjĂ€lpa varandra med barnen, och de har dessutom varandra att leka med! Laga middagar till varandra sĂ„ man slipper stĂ„ i köket varje dag. Och varannan vecka nĂ€r kidsen Ă€r hos sina pappor sĂ„ svirar vi om och har helt plötsligt ett hus perfekt för stora middagar osv. Mysmysmysmysmys. Inser att det Ă€r lĂ€ttare sagt Ă€n gjort att fĂ„ en sĂ„dan grej att funka. Men det kommer vara min utopi Ă€ndĂ„. Vilken power! hannahfrankokt
#1 - - Jojo:

Som sagt: grymt! Synd att jag bor i Dalarna!

#2 - - Johanna:

Det lÄter supermysigt! Skulle lÀtt kunna tÀnka bo sÄ.

#3 - - Moa:

LÄter som en dröm! Men hur lösa ekonomiskt? Har hört att banker inte ger lÄn till andra konstellationer Àn typ kÀrlekspar. Man skulle ju vilja ta ett grupplÄn liksom!

#4 - - Hannah Almerud:

Jaaa, det Ă€r just dĂ€rför det kanske mĂ„ste förbli en dröm. 😔 Man kan ju försöka hyra sĂ„klart. Men hus pĂ„ andrahandsmarknaden har ju priser som Ă€r sĂ„ sjuka sĂ„ jag skrattar rakt ut nĂ€r jag ser det.

#5 - - Camilla:

Haha, det har jag sagt till mina tjejkompisar att vi borde göra..tyvĂ€rr Ă€r de gifta 😂

#6 - - Ema:

Ja det lÄter verkligen helt fantastiskt. Var skulle du isf kunna tÀnka dig att bo?

#7 - - Stella:

Ja tack, nĂ€r flyttar vi? â˜ș

#8 - - Ella:

Köp senaste Amelia, dÀr finner du ensamstÄende mammor som valt att bo mer barnen i kollektiv. Kanske du finner den artikeln intressant!? :)

#9 - - Emma:

Maki; Where do you live?

#10 - - Maki:

Bor i Uppsala, men jobbar i Stockholm och Àr ganska ofta i Stockholm

#11 - - Anna:

Ja, lÄter fantastiskt! Jag Àr pÄ. :)

#12 - - Astrid:

Å det lĂ„ter ju precis som min dröm!! Jag ifrĂ„gasĂ€tter allt mer detta trĂ„kiga uppdelade levnadssĂ€tt dĂ€r alla sitter i varsin liten lĂ„da och lagar mat, diskar, sover... Det mĂ„ste finnas ett annat sĂ€tt för oss ensamstĂ„ende och kanske i synnerhet de som Ă€r i min situation, dvs helt ensamma med egen vĂ„rdnad. Jag har verkligen letat efter nĂ„got sĂ„dant, men utan nĂ„gon som helst framgĂ„ng...

Till top