Ofrivillig diet

Övrigt / Permalink / 0
Just nu går jag och mitt barn på en kosthållning som ser ut ungefär såhär:

Frukost (vi kallar den "strikt start"):

Barnet: Välling och banan Mamman: En smoothie från pressbyrån på väg till jobbet  

Lunch (vi kallar den "up for grabs"):

Barnet: Det som serveras på förskolan – ät allt du kommer över! Mamman: Leta upp typ en buffé – ät allt du kommer över!  

Middag (vi kallar den "chipsmiddan"):

Barnet: Fiskbullar / annan konservföda Mamman: Letar i skåpen lite, tills barnet somnat och chipsmiddagen är ett faktum.  

Men...

Innan ni ringer soc så ska jag förklara mig. Det är snart TVÅ VECKOR sedan min kyl/frys gick sönder. I TVÅ VECKOR har jag påpekat detta nästan varje dag för leverantören som ska laga den eftersom jag fortfarande har garanti. I TVÅ VECKOR har det inte hänt något. Tydligen kan till och med jag tröttna på chipsmiddag.

Såhär kan rådande situation påverka mitt liv:

[caption id="attachment_835" align="aligncenter" width="174"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.06.32 Jag är på frukostevent hos mama, och Frida Boisen hugger tag i mig för deras livesändning.[/caption] [caption id="attachment_836" align="aligncenter" width="175"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.02.13 HÄR SER JAG FRUKOSTEN (har alltså ätit knappt någon middag dagen innan och ingen frukost vid tillfället)[/caption] [caption id="attachment_838" align="aligncenter" width="174"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.03.08 Försöker artigt att "runda av"[/caption] [caption id="attachment_839" align="aligncenter" width="177"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.03.32 DRAS tillbaka in i bild av Frida och förklarar här att jag är utan kyl och frys.[/caption] [caption id="attachment_840" align="aligncenter" width="176"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.03.57 Nytt flyktförsök.[/caption] [caption id="attachment_841" align="aligncenter" width="176"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.04.12 Frida följer efter med kameran. Jag tar till med det tunga artilleriet typ "bra att det finns frukost här, EFTERSOM JAG INTE HAR NÅGON EGEN" Värdigheten är helt obefintlig.[/caption] [caption id="attachment_843" align="aligncenter" width="174"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.04.47 Lättnaden när Frida inser att om jag ska stå kvar här kommer jag bara att prata frukostmat tills hon släpper mig.[/caption] [caption id="attachment_844" align="aligncenter" width="174"]Skärmavbild 2017-02-28 kl. 20.04.56 Jag tackar för mig och är millisekunden efter i utkanten av bild, och langar frukost på en tallrik.[/caption]

Mamas vs. papas på singelmarknaden

wtf / Permalink / 5
Jag snackade med en kompis igår kväll, han är singelpappa. Han har precis skaffat Tinder och är just sådär nyfrälst som bara en singelfarsa som precis skaffat den appen kan vara. Haha! Jag är riktigt glad för hans skull. Minns precis den där känslan när det lille smörgåsbordet av heta människor uppenbarade sig. 😄 Men så kom vi in på ett ämne jag dragit mig för att ens formulera högt. Mest för att det är så generaliserande (och lite bittert, men vafan). Med det sagt, så har jag ändå en känsla. Den känslan lyder ungefär såhär; fyfan vad mycket lättare singelfarsor verkar ha det på "singelmarknaden" än singelmorsor. Medan snubbar jag pratar med oftast lägger benen på ryggen när vi kommer in på det här med barn så verkar det för vissa singelpappor jag känner nästan funka lite som hundtricket, det här med gulliga ungar. För att citera en pappa jag pratade med nyligen. "Det är väl lite av en kvalitetsstämpel det här. Att man liksom är vettig nog att skaffa barn med". Jag upplever inte att jag blir "kvalitetsstämplad" riktigt. Om vi leker med tanken att det är fler mammor som upplevt det här, så funderar jag lite på vad det kan bero på? Är det en patriarkal grej att män (inte alla män 😘) inte gärna vill beblandas med andra barn än sina egna? Är det egot? Är det "ägandeskapet i äktenskapet" från förra seklet som dammas av och letar sig fram? Vad tror ni? Är jag helt ute och cyklar här?

Flyttstatus

Övrigt / Permalink / 14
Om en månad bär det av! Längtar så jag håller på att spricka. Min lägenhet är nu såld, med en dryg veckas överlappning så jag hinner förhoppnignsvis måla och tapetsera på nya stället innan jag flyttar in! Även om lägenheten egentligen hade ok ytskikt så är jag helt enkelt för intresserd av just tapeter och färg för att inte sätta min egen prägel asap. Hehe.

(Typ) såhär tror jag att det kommer bli:

I Franks rum vill jag sätta upp min favorittapet! Firm Livings "confetti". Tror jag vill ha den i mint. firmliving mint I hallen målar jag bara vitt, så vi skippar inspobilder på det. Jag litar på er inlevelseförmåga där. 😉 I vardagsrummet däremot kan jag behöva lite hjälp. Vilken färg? Mitt mest givna val brukar alltid bli rosa. Fall back-val. Men den här gången tänker jag att jag kanske ska våga gå lite mörkare? Typ blått? bla c3ce583fff16b9f4827fbab2630dbd88 Eller rent av grönt? ff20f1a1ccd4999325409c2bc3dcd309 I köket har jag inte bestämt mig än. Men jag funderar på den här tapeten. Har sett den lite här och var, men hittar inte vilken designer eller tillverkare det är? Någon som vet? prickig tapet
Till top