Världens mest seglivade myt om tjejer?

Allmänt / Permalink / 0
Det är så ofta jag fått höra meningen ”jamen tjejer unnar inte varandra framgång” eller ”haha min kille är mer som en tjej, han blir så avis på sina kompisar när det går bra för dem”. Jag har ett ex som alltid pratade om det som ”brudigt”. Han använde alltså ”brudigt” som en synonym för ”missunnsam”. 
 
Senast för bara någon vecka sedan hörde jag det när jag och några bekanta pratade om relationer.. ”Så trist att tjejer inte håller varandra om ryggen”. 
 
Jag hade så gärna önskat att vi kommit längre än så. Den där seglivade myten om att tjejer inte skulle ha varandras rygg klamrar sig fast som en liten fästing i samtalen om varför ”tjejer inte kan leka tre".
 
Är det NÅGOT senaste veckorna har visat oss så är det väl raka motsatsen? Och vilka kvinnor de här personerna har mött genom livet kan vara förstår jag inte. För jag har inte träffat någon tjej sedan mellanstadiet som inte har andra tjejers rygg. Till och med de kvinns vi inte känner skyddar vi. Jag ser det i sociala medier dagligen. Tjejer som erbjuder sina hem till främmande tjejer som råkat illa ut. Tjejer som står upp för andra tjejer i kommentarsfält. Och de senaste åren, när jag gick ur relationen med Franks pappa så är det tjejer som bäst har backat mig på alla sätt som finns. 
 
Jag vill inte höra den där meningen en enda gång mer. Och mitt nyårslöfte för 2018 får väl bli att inte värna så mycket om den goda stämningen att jag låter de där kommentarerna passera okommenterat. 
 
Till top