Julkalendern för varannan vecka-familjer

Övrigt / Permalink / 3
NU ÄR DEN KLAR! Franks första presentkalender. De senaste två åren har vi kört en pixikalender (succé för småbarn innan en vill hålla på med socker och sånt!) men i år ville jag satsa lite extra.

(null)

 
Den här kalendern gjorde min mamma till mig när jag var typ 5 år. Helt otroligt. Jag vet att hon stände in sig i ett rum hemma flera kvällar i rad och jag fick absolut inte komma in. Sedan hände den där på väggen, fylld med paket. Det var magiskt. 

(null)

 
Kolla detaljerna! varenda liten filtbit, och små detaljer målade och fastklistrade för hand. Såå glad att den bevarat sig så bra i 25 år. 
 
Franks kalender är fylld av riktigt små grejer. Tycker inte det behöver vara så stort – det är nog framför allt paketen i sig som han kommer tycka är spännande. Det är små Angry birds-figurer, studsbollar och ringar m.m.
 
Men det BLIR ju konstigt att ha en "öppna ett paket varje dag" när kiddo inte är här varje dag. Han kommer ju få öppna fem paket på rad första dagen. Så trist på ett sätt. Och svårt att förklara att han får öppna fem, men inte alla. Hela konceptet "julkalender" är ju helt enkelt inte anpassad för skilda föräldrar. Haha.
 
I och för sig, en mindre kalender hade han ju kunnat flytta mellan sig. Men det känns också meckigt. Vi har liksom ingen ryggsäck eller så utan kör dubbla uppsättningar av det mesta utom ytterkläderna. 
 
Hur gör ni med julkalendern i år? Både ni som lever med och ni som lever separerade från den andre föräldern? 😊
 
(Du kan fortfarande rösta på mig som "Årets familjebloggare"! HÄR är röstningen. Tack. 😘)
#1 - - Maria:

Kul att den kommit fram igen efter alla år😍#2 - - Maria:

Kul att den kommit fram igen efter alla år😍#3 - - Hanna:

Min 2-åring har en Pixi-kalender. Men det här med att inte få bestämma vilken lucka man vill som ska öppnas och att man bara får öppna en enda lucka, nej, ingen hit. Haha. Fast tänker att han kanske går med på det lite mer allt eftersom. 😂😇

Svar: Haha jaaaamen det var EXAKT samma med Frank när han var två. Ordnade upp dig till året efter! 😄
hannahalmerud.se

Till top