Hemnet-drogen

Övrigt / Permalink / 4
Det går i perioder, mitt knarkande av bostadsannonser. Nu har det precis börjat igen. Alla små stunder (när jag är klar med Instagram) som jag ändå bara står där med mobilen i näven så hamnar jag på Hemnet och drömmer mig bort till något annat. Egentligen är det inga större fel på min lägenhet. Den är rätt mysig (åtminstone invändigt), och eftersom Frank ändå vill sova PÅ mig på nätterna behöver vi inte direkt varsitt rum riktigt ännu. Så min tvåa borde duga fint. Men det är två saker som skaver.
  1. Där jag bor finns ingen tunnelbana. Och att i Sthlm vara hänvisad till att förflyttas ovan jord, med bussar, i morgontrafiken gör att jag blir sen till precis allting jag gör (eftersom jag inte kan lära mig att jag måste gå ännu tidigare än så okristligt tidigt som jag redan nu måste gå).
  2. Jag har någon naiv dröm om att Frank ska få en trädgård att leka i. Fan vad fjantigt alltså. Jag tror egentligen han är precisexakt lika lycklig vart vi än bor, så länge han får kärlek och tid tillsammans med familjen, men ändå så drar drömmen dit varenda gång. Säkert för att jag själv växte upp i Värmland med en skog bakom huset. Jag behöver inte en hel skog runt hörnet, men en liten gräsplätt hade varit så himla fint.
Men det är ju svårt det där när man inte bor ihop med någon, att få pengarna att räcka till det är boendet jag drömmer om. Om jag ska få tunnelbanan – så får jag nog snarare flytta till något mycket mindre än nu. Ska jag få gräsplätten, då måste jag flytta till någon närliggande mindre stad och ändå vara förvisad att åka typ en timme enkel väg till jobbet och Franks förskola. Hej tomten! En liten stuga, med plankgolv och en liten trädgård. Gärna en liten öppen spis och fräscht kök. Helst söder om söder och till ett pris som en klarar av med en medelinkomst. Går det att ordna tro? 😘 [caption id="attachment_338" align="alignnone" width="1000"]Där står jag och Hemnet-knarkar Där står jag och Hemnet-knarkar kan en tro[/caption]
#1 - - Maria:

Att köpa en stuga på en kolonilott kostar inte så mkt. söder om söder i Orhem, listudden och Skarpnäck nära flatensjön finns många fina. Dock lååånga väntetider. Men möjlighet till ett litet sommarparadis i närheten av tunnelbanan :)

#2 - - Hannah Almerud:

Jag har faktiskt nuddat vid den tanken! Men köerna skrämde bort mig 😬 Men skadar ju inte att ställa sig i kö kanske.

#3 - - Frida:

Jag vill ha mitt ursprung ( en hälsingegård ) nära havet mitt i stan. Drömma får man.

#4 - - Hannah Almerud:

Eller hur! Det får man. 😍

Till top