"Så... dejtar du någon?"

Relationer / Permalink / 7
Ingen som ställer den frågan har nog avsikt att göra något illa. Tvärtom. Men jag känner mig ändå lite triggad varje gång den ställs. Om jag skulle dejta någon seriöst så skulle jag nog berätta det förr eller senare. Däremot läggs en jäkla press inbäddad i frågeställningen de gånger mitt svar är "nej". För man ska vilja leva i tvåsamhet. För att singellivet ses som en transportsträcka in i nästa relation av precis hela samhället. Det finns massa goda skäl till att inte dejta. Kanske har man fullt upp med att få tiden att räcka till kids och vänner. Kanske har man inte läkt ännu. Kanske tycker man inte att det är särskilt kul att dejta. Kanske är man blyg. Kanske vill man helt enkelt inte dejta. Kanske är man alldeles förträffligt nöjd med att vara singel. Men försök att säga något av ovanstående utan att det låter som ett jäkla försvarstal. Speciellt när det kommer till separerade föräldrar tror jag det kan vara en idé att passa sig med den här frågan. Jag tror många kämpar med att forma om sin syn – från ett traditionellt familjeliv till att skapa något nytt. Det är nog en svinbra mental resa som pågår. Vad vill jag? Varför sket sig relationen till barnens andra förälder? Vad var min roll i det? Hur vill jag ha det istället? Det vill jag mycket hellre prata om. Istället för att fråga "Så, dejtar du någon?" så välkomnar jag frågan "hur trivs du själv?".
#1 - - Frida:

Jag har en vän som väntar sitt tredje barn med en ny man. Han är trygg och hon är kär. Ska ni flytta ihop frågar jag? Graviditeten var inte planerad och hon har ju sina två barn sedan tidigare, hon har en rutin som inte bara funkar utan är härlig. " Kanske svarar hon, jag har inte bråttom. Jag älskar att vara själv, jag älskar att få rå om mig själv och barnen och att bestämma över mitt eget" Folk förfasas naturligtvis, för man måste ju vilja vara två, inte sant?!
Jag som lever i en en klassisk kärnfamilj kan sukta efter hennes frihet och självständighet. Att vara i tvåsamhet är ju bara ett sätt att göra det på.

#2 - - M:

Aj...tack för påminnelsen. Frågade idag min singelkompis om hon träffat nån...bara dumt, livet er ju mer en tvåsamhet

#3 - - Jojo:

Jag har känt panik över att börja dejta och hitta någon ny och haft sån fruktansvärd klump i magen av ångest så fort jag tänkt på det. Till för några dagar sen när det slog mig att fy så skönt det är att vara ensam, jag längtar inte alls efter att ha någon just nu och jag måste inte heller det. Dyker det upp någon i framtiden så gör det. Kanske känner jag annorlunda om ett tag men nu- så jävla skönt att få satsa på min relation till mig själv och bli en helt jävla awesome mamma och person på egen hand!

#4 - - Hannah Almerud:

SÅ rätt prio av dig att satsa på dig själv och kiddo(s?)! Jag nådde exakt samma insikt nu under hösten och har mått så otroligt mycket bättre sedan dess. 💪🙌✨

#5 - - Hannah Almerud:

Ja, visst är det det! Egensamhet kan vara riktigt nice! 😄

#6 - - Hannah Almerud:

Exaaakt. Så skönt med folk som TÖRS leva på sitt sätt. Varesig det är i tvåsamhet eller ej. ♥︎

#7 - - Elin:

Helt rätt. Jag är singel och vill vara det. När jag säger det är det ingen som tror mig o säger "du träffar nog ngn när du minst anar det"... hoppas inte!! Tvåsamhet är inte för alla

Till top